Laura Slager wint grote prijs CH Rouveen

Rouveen

De 57e editie van het paardenconcours in Rouveen bracht afgelopen weekend weer veel mensen op de been. Paardenliefhebbers uit de wijde regio mengden zich als vanzelf met dorpsbewoners, waaronder heel veel gezinnen met kinderen. CH Rouveen heeft de allure en uitstraling van een sfeervol plattelandsevenement dat ‘Rouveen’ wil zijn. ‘Wij willen de beleving van paardensport dichtbij mensen brengen. Hierin proberen we onderscheidend te zijn. Een flitsend middagprogramma dat iedereen aanspreekt, in en om de wedstrijdring aandacht voor kinderen en traditionele elementen als onze lintendames in de mooiste Staphorster klederdracht geeft CH Rouveen een eigen karakter. Fijn dat het dit jaar weer gelukt is, ondanks dat het zaterdagochtend eerst nog wat motregende.’

Hoogtepunten van de dag wasa dat Laura Slager de Grote Prijs CH Rouveen won. Laura is een ijzersterke combinatie met haar 14-jarige La Serena. Zij wonnen op tweede pinksterdag ook al de Grote Prijs van CH De Wijk. Tuigpaardrijder Harrie van Middelaar won de ereklasse met Delviro HBC, een hengst in eigendom van Jan Schep die ook ingezet wordt in de fokkerij. De twee shows van de ponyclub de Vlugge Viervoetertjes trok alle bezoekers naar de showring. Rijen dik genoten die van de stoelendans die weer weergaloos spannend was. Verklede ponyruiters proberen in deze show in volle galop het laatste stoeltje te bemachtigen.

Tuigpaarden

Bij de tuigpaarden werd er ook gestreden om het kampioenschap Tuigpaarden Onder het Zadel. Een discipline waarin dit type paard niet gepresenteerd wordt voor een lichte showwagen, maar onder het zadel. Kampioen werd Evelien Corbeek met haar paard Only The Lonely. Een combinatie die al veel titels op hun naam hebben staan. De merrie Funita van Jaap van der Meulen wordt uitgebracht door trainingsstal Henk Hammers uit Zwartsluis. Zij leverde ook een bijzonder sterke prestatie zaterdag. Met Henk Hammers aan de leidsels won ze haar rubriek en dat deed ze opnieuw in de damesrubriek samen met Hanneke van Wessel.


Auteur

Roelien Roos Redacteur