‘Jumbo’ komt naar Rouveen

Rouveen

Er gaat een langgekoesterde wens van Rouveen in vervulling. Sinds Rouveen geen supermarkt meer heeft, is het een stil gekoesterde wens: ‘Wat zou het toch fijn zijn als we een Jumbo in het dorp krijgen’. Binnenkort kan Rouveen opgelucht ademhalen. Waar niemand rekening mee durfde te houden gaat nu toch écht gebeuren: er komt een Jumbo in Rouveen. Midden in Rouveen, op het Kerkplein. Klein detail: het is een Jumbo op vier benen, én met een slurf. Op dinsdagavond 3 juli, tijdens de Handelskeuring Rouveen, betreedt Jumbo het Kerkplein.

De Handelskeuring in Rouveen staat garant voor ludieke en spraakmakende acts. Het drie uur durende programma met rijpaarden, tuigpaarden en veulens wordt afgewisseld met entertainment. Tijdens eerdere edities passeerden een Boerenmissverkiezing, Jinnegiesmarkt en Ganzenfanfare de revue. Ook werd een Kampioenschap Koe`n Verbreng`n (koeien drijven) georganiseerd. Een reeks ludieke acts met een knipoog naar de actualiteit. Tijdens de komende editie staat naast de komst van Jumbo ook een Kampioenschap Melkried`n op het programma. Een wedstrijd melkbussen ophalen ter gelegenheid van het feit dat het twintig jaar geleden is dat de melkbus uit het straatbeeld van Rouveen verdween.

De Handelskeuring vindt plaats op dinsdagavond 3 juli op het Kerkplein in Rouveen. De aanvang is om 18.30 uur. De toegang is gratis. Meer info op www.handelskeuring.nl. Voorafgaand aan de Handelskeuring is er voor de basisschoolkinderen een pannenkoek-eetfestijn op het Kerkplein.