Ondernemers Bullingerslag strikken dé windmolenadvocaat van Nederland

Staphorst - Ondernemers van bedrijvenpark Bullingerslag hebben advocaat Anne van Nus in de arm genomen om te strijden tegen de komst van drie windmolens in Staphorst.

Anne van Nus wordt ook wel gezien als dé windmolenadvocaat van Nederland. Ze kreeg het eind december voor elkaar dat er een streep ging door een windmolenpark van zestien molens in Delfzijl. ‘Dit gaat doorwerken bij andere windparken’, zei de advocate vrijdag in een interview in het Algemeen Dagblad. De windparken slaan volgens haar een krater in de lokale dorpsgemeenschappen.

De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst wil drie molens bouwen in De Lommert. De coöperatie, speciaal voor dit doel opgericht, wil alles coöperatief doen. Lusten en lasten blijven binnen de Staphorster gemeenschap. Iedereen mag meedoen. De 12 megawatt die Staphorst nog moet invullen is een opdracht van de provincie Overijssel.

Onverteerbaar

Eerder al kwamen bewoners van De Lommert in verzet als comité Behoud de Lommert. Vorige week, nadat bekend werd waar WDS de molens in De Lommert wil plaatsen en de vergunningaanvraag bij de gemeente indiende, kwamen ondernemers van de Bullingerslag daar bij. Ze vinden het onverteerbaar dat ze miljoenen euro’s investeerden in een bedrijventerrein voor wonen en werken en dat ze straks met hun kantoren en huizen uitkijken op drie molens van 200 meter hoog. ‘Dat hadden we graag wat eerder geweten.’