45e Zwem4daagse staat in het teken van het leger

Staphorst - Binnenkort is het weer zo ver. In de meivakantie van 30 april tot en met 4 mei 2019 wordt voor de 45e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad De Broene ‘eugte in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van het leger.

De Zwem4daagse wordt gehouden door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat de deelnemers, verdeeld over vier dagen, in totaal 2.000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen.

Het leger

De hele week staat in het thema van het leger. Elke dag zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, de duikvereniging, InShape, MEC en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvangen deelnemers een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kunnen ze inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.

WNF

Iedereen kent ze ondertussen wel, de beelden van de plastic soep en de verschillende methoden om dit op te lossen. Het Wereld Natuur Fonds heeft ook projecten rondom dit thema en vooral de gevolgen die dit heeft voor de dieren. Het themadier van dit jaar is de schildpad, een dier dat ernstig wordt bedreigd, doordat het verstrikt raakt in de plastic soep en restanten van visnetten. Tijdens de zwem4daagse zal het WNF weer dagelijks aanwezig zijn met spel activiteiten om aandacht te vragen voor de bescherming van de schildpad.

Nieuw dit jaar is de sponsor actie, vraag familie, vrienden en buren om je te sponsoren en help mee om de schildpad te beschermen.

Bij de aanmeldingsbrief ontvangt iedere deelnemer een actieformulier.

Ingevulde actieformulieren kunnen op vrijdag/zaterdag worden ingeleverd bij de stand van het WNF en daar ontvangt iedere deelnemer een leuk schildpadpakket.

Zwemtijden

Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag tot en met vrijdag kan er gezwommen worden van 7.00 uur tot 8.00 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.15 uur en 16.00 uur.

Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten.

Weekprogramma

Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ’s avonds verschillende activiteiten. Dinsdag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om nog in te schrijven. Dit kan ´s middags vanaf 13.00 uur. De burgemeester opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van iShape (www.inshape-fitness.nl). Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. Het WNF Is deze middag ook aanwezig met diverse spelletjes.

Woensdag is het de laatste dag om in te schrijven. In de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. ’s Avonds is er van 19.30 uur tot 20.10 uur een aquasportiefles. Deze les wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Verder worden deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,50 per twee.

Op donderdag is het WNF aanwezig met diverse spelletjes.

Vrijdagmiddag zijn er weer pannenkoeken. Om 17.00 uur is het weer tijd om te gaan schatduiken. Vrijdagavond vanaf 19.00 uur is de Duikvereniging Staphorst (www.dvs-staphorst.nl) er en kunnen de zwemmers kennismaken met de onderwaterwereld.

Zaterdag is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2.000 meter op de teller de beloning. Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Daarnaast is er de hele middag een stormbaan aanwezig. Daarna zet het MEC Rouveen ( www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. De wethouder verzorgt de afsluiting.

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst of hamburger te krijgen zijn (€ 0,50) en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is bijna iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is de schildpad.

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen tot en met 29 april 2019 € 7,00, inschrijven op 30 april en 1 mei 2019 kost € 8,00.