Delia Bremer en Rita Visman houden een Creatief erf in IJhorst

IJhorst - Tijdens de Paasdagen openen literair en beeldend kunstenares Delia Bremer uit Hoogeveen en keramiste Rita Visman uit IJhorst de galeriedeuren van Art Galerie Erve de Hoogenkamp voor een Creatief erf.

Zondag 21 en maandag 22 april is iedereen van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 om de kunstwerken te bewonderen van het kunstenaarsduo.

De keramische torens van keramiste Rita Visman zijn buiten en binnen te bewonderen. De torens zijn geïnspireerd door het werk van de architect Hundertwasser. Deze zijn met de hand opgebouwd en ontstaan zonder vaste tekening of patroon. Het werk is voorzien van gekleurde slib gecombineerd met glazuren. Rita’s grote paardenpassie is ook in keramiek gevangen. De paarden-sculpturen zijn met de hand gevormd, daardoor is elk beeld een uniek kunstwerk.

Engelenschilderijen

Literair & Beeldend kunstenares Delia Bremer uit Hoogeveen exposeert haar engelenschilderijen, waarin vele bijbelbladzijden zijn verwerkt en postzegels met een bijpassend thema. Uniek zijn haar poëtische teksten op zakdoeken, kussenslopen, tassen, schorten en de geluksvogels met scherven. Natuurlijk zijn er ook dichtbundels in te lezen.

‘We hebben er heel veel zin in, bezoekers verrijken met je unieke kunstwerken is een feest’, aldus Delia Bremer.

De eerste gastexposant in de galerie is Jentske Schaap uit Dedemsvaart. Haar schilderijen dragen het thema ‘liefde’, oftewel ‘liefdevol’ met paarden.

Art Galerie Erve de Hoogenkamp is te vinden aan de Respersweg 2 in IJhorst. Meer informatie: (06) 46817905 of via de Facebooksite Art Galerie Erve de Hoogenkamp.