VV Staphorst geeft geld voor beleeftuin

Staphorst - De Berghorst werd vrijdagmiddag verrast met een cheque van de VV Staphorst voor de aan te leggen beleeftuin. De Berghorst wil de toegankelijke buitenruimte voor bewoners met dementie vergroten. De instelling wil een veilige, prikkelende buitenruimte realiseren die vanuit de meeste huiskamers toegankelijk is.

Tijdens een sponsoravond van de Staphorster voetbalclub waren er ballonnen vastgeknoopt aan de tafels. Eenieder was er vrij in om na het officiële gedeelte een ballon los te maken van de tafel. Dat hield wel een vastgestelde donatie in, wat een bedrag van 750 euro opleverde voor de beleeftuin.

Waar straks de bloemetjes groeien, liggen de roots van de voetbalclub, want de Berghorst is gebouwd op de plaats waar lang geleden het hoofdveld van VV Staphorst lag. Bert van der Sluis van de sponsorcommissie overhandigde de cheque aan de heer Troost, voetballiefhebber, fan van VV Staphorst en bewoner van de Berghorst. Vooraf gaf Benny Miggels, voorzitter van VV Staphorst, een korte uitleg over hoe de actie tot stand is gekomen.

Hoofdklasser VV Staphorst, met veel fans in De Berghorst, vindt de beleeftuin een prachtig initiatief. Eerder hield Gerrit Stegeman uit Rouveen een dia-avond ten bate van dit goede doel.