HHK Staphorst biedt dagboottocht rondje IJsseldelta

Staphorst/Zwolle - Belangstellenden kunnen op donderdag 27 juni vanaf 10.00 uur inschepen voor de dagboottocht ‘rondje IJsseldelta’ met HHK Staphorst.

Het schip vertrekt om 10.45 uur en is om ongeveer 16.15 uur weer terug. De opstapplaats is aan de Russenweg 18 in Zwolle (de Scaniahaven). Het is daar vrij parkeren.

Er wordt gevaren met de Nirvana. Dat is een luxueus partyschip voor groepen van 60 tot 250 personen. Het moderne rivierschip is voor iedereen toegankelijk dankzij een rolstoellift, een invalidetoilet en een baby-kleedruimte. Het heeft een sfeervolle salon met airconditioning en een riant zonnedek.

De vaartocht voert door het fraaie Overijsselse landschap en natuurschoon. Vanuit Zwolle via de Spooldersluis stroomafwaarts op de IJssel via Zalk en Kampen naar het Ketelmeer. Vervolgens via Schokkerhaven, Ramspol, Zwarte Meer, het Vogeleiland, Zwartewater, Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt weer terug naar de binnenstad van Zwolle.

Opgeven voor deze dagtocht kan bij Hendrikje Kuiper (461931) en Jentje Talen-Spiker (465440) vóór 27 mei 2019 (vol = vol). De kosten bedragen 50 euro per persoon, dat is inclusief een gift voor De Leerkamer. Het is een geheel verzorgde dag inclusief lunch en consumpties, thee en koffie met gebak.