MB1 van Volleybal Vereniging Rouveen is eindelijk kampioen

Rouveen - Na een spannende competitie kon Volleybal Vereniging Rouveen zaterdag een kampioen in de jeugdselectie 14 tot 16 jaar huldigen. De meiden van MB1 zijn kampioen.

In de competitie, die van september tot half april loopt, werd het hele jaar gestreden tussen Rouveen, Nagele en Marknesse. Zaterdag 6 april was een belangrijke wedstrijddag. Nagele en Rouveen stonden op een gedeelde 1e plaats, Rouveen moest uit tegen de nummer 3 (Marknesse) en Nagele moest tegen de nummer 5 (Bas Autowas/Zwolle)

Omdat Rouveen de thuiswedstrijd verloren had van SVM/Marknesse, werd een moeilijke wedstrijd verwacht. De meiden begonnen met een gezonde spanning aan de warming-up en hadden erg veel zin in.

De 1e set werd gewonnen met 25-15, dus dat gaf alleen maar meer stimulans om er vol voor te gaan. En hun enthousiasme werd beloond. Sterke servicedruk en elke punt blijven vieren leverde een 4-0 overwinning op. Hierdoor was SVM/Marknesse uitgeschakeld voor het kampioenschap.

Nu afwachten wat Nagele zou doen. Blijkbaar had dat team meer moeite met de spanning, want Nagele had een punt laten liggen en gewonnen met 3-1. Dat betekende dat Rouveen met 1 punt voorsprong de laatste wedstrijddag inging. Zaterdag 15 april - De ouders van de meiden hadden zich goed voorbereid. Er was een spandoek gemaakt, de champagne 0.0 stond koel en de overwinningstaart was besteld. Nu moesten de meiden het nog doen. Rouveen had het voordeel dat ze tegen de laatste in de poule moesten. Ervaring wijst echter uit dat dat vaak de moeilijke wedstrijden zijn.

Nagele moest tegen de nummer 4 (Dalvo/Dalfsen). Met een volle tribune ging de wedstrijd om 15.00 uur van start. Zwolle werd volledig ingemaakt. Wat waren de meiden sterk. Alles ging perfect. Rouveen won met overhand met 4-0 van SVI Zwolle. Het feestje kon beginnen. Eindelijk na vele jaren op de 2e of 3e plek te eindigen konden de meiden zeggen: Wij zijn kampioen!

De meiden van MB1 hopen volgend jaar uit te komen in de Hoofdklasse A, waarvoor 25 mei het indelingstoernooi gespeeld moet worden.