Staphorsters op het podium bij wielerronde Staphorst

Staphorst - Donderdagavond was het weer zover, de jaarlijkse wielerronde werd verreden in Staphorst. Er kwamen meerdere Staphorsters op het podium, zoals Jaylinn Brakke, Werner Vos, Christiaan Haasjes en Peter de Weert.

Enthousiaste vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek stonden weer garant voor een perfecte organisatie van deze jaarlijkse wedstrijd. Tientallen renners in twee groepen verdeeld, A- en B-rijders, gingen de strijd aan rond evenemententerrein De Tippe. Een uitdagend parcours van 1.800 meter. Asfalt afgewisseld met klinkers en een viaductklim maakten dat het publiek genoot van een leuke wedstrijd om de podiumplekken.

Maar voordat de senioren van start gingen, was het eerst de beurt aan de jeugd. Prachtig om te zien hoe het jonge talent strijd leverde. De snelsten in de D- en E-groep waren Maureen Abma uit Wolvega en Jaylinn Brakke uit Staphorst. Bij de C-groep, de ‘oudste’ jeugdklasse was het Jelle van Dijk uit Dronten die terecht de volle winst pakte.

Klokslag om 19.00 uur werd het startschot gegeven voor de A-rijders en een paar minuten daarna mochten de B-rijders los gaan. Het ging hard bij de A-groep, snelheden van 55 kilometer per uur of meer waren geen uitzondering. Na een kwartier koersen was er een klein groepje weg met onder andere Van der Horst en Smid. De vier mannen gaven de voorsprong niet meer uit handen. Ze werden nog achtervolgd door acht renners. Het peloton achter de twee kopgroepen kwam er ook niet meer aan te pas. De laatste twee ronden had Maarten Vierhout nog lucht over en hij ging er als een paashaas vandoor. De renner uit Nunspeet pakte de winst, gevolgd door Jasper Schouten uit Dronten en de talentvolle, jonge Staphorster Werner Vos mocht ook plaatsnemen op het podium en eindigde knap als derde in zijn thuiswedstrijd.

In de B-groep waren er in de slotfase van deze spannende wedstrijd twee renners een seconde of 10 los van het peloton. Maar in de eindsprint was het Aleid Klompmaker uit Oosterwolde die de rapste was, gevolgd door Christiaan Haasjes en Peter de Weert, beiden uit Staphorst.