Kleuradviesavond wordt een muzikale gebeurtenis

Nieuwleusen - Kulturhus de Spil houdt op dinsdag 28 mei een kleuradviesavond. Deze avond wordt muzikaal omlijst door de dameszanggroepen Djingels en 4TUNE Vocaal kwartet.

De Djingels vormen een kleinkunst-zanggroepje dat 3-stemmige a-capellaliedjes zingt over het leven van elke vrouw. De zanggroep is opgericht op 1 januari 2019 en heeft nog geen uitgebreid repertoire, maar de liedjes die zij ten gehore brengen, zijn herkenbaar, grappig en soms ontroerend. De teksten en melodieën zijn geschreven door Dea Jansen, die ook al 10 jaar teksten voor The Wrinkles heeft geschreven.

4Tune Vocaal kwartet zorgt deze avond voor sfeervolle meerstemmige popsongs met begeleiding van piano, gitaar of a capella, dat is waar vocaal kwartet 4Tune voor staat. Anja Boerkamp, Lianne Frericks, Debby JansenHolleboom en Eline Koenjer proberen aan elk lied een eigen draai te geven. ‘We kiezen liedjes die ons op welke manier dan ook raken, zodat we dat gevoel ook aan ons publiek kunnen overbrengen.’

Op het repertoire staan onder meer liedjes van Adele, Jason Mraz, Ed Sheeran, Bette Midler, John Denver, Ilse de Lange, Claudia de Breij, Marco Borsato en Guus Meeuwis. Het zijn voornamelijk de wat rustigere luisterliedjes, maar er zitten ook wat meer uptempo nummers bij en een mix van Engels- en Nederlandstalig.

Aanmelden voor deze avond kan via j.bos@saamwelzijn.nl (kosten kleuradviesavond 7,50 euro).