Avond4Daagse van Staphorst is onderweg; grens van 1500 wandelaars in zicht

Staphorst - Staphorst komt weer massaal in beweging. De 15e editie van de Avond4Daagse is maandagavond van start gegaan.

Op de eerste avond deden er 1220 wandelaars mee, gisteren waren dat er 1340 en eigenlijk wil de Stichting Wandel Organisatie Staphorst (SWOS) dat vanavond de grens van 1500 wandelaars wordt overschreden.

Dat zou een mooi record zijn voor de 15e keer dat het evenement plaatsvindt. In de wandelgroep leefde gisteravond het idee dat er tijdens het derde lustrum 1515 wandelaars zouden moeten zijn.

Gisteravond liep de schare rondom Rouveen, vandaag wordt gelopen door en rondom IJhorst. Het Reestdorp is populair. Waarschijnlijk wordt de bijzondere grens van 1500 gehaald. Elke avond zijn er ook veel vrijwilligers op de been, gecoördineerd door Klaas Veijer. Met behulp van de gemeente en het vrijwilligersnetwerk vond in 2005 de eerste Avond4Daagse weer plaats in Staphorst onder auspiciën van de Stichting Wandel Organisatie Staphorst, speciaal voor dit doel opgericht.

Huib Moelker, fysiotherapeut in de gemeente Staphorst, was de oprichter. Daarvoor was de vierdaagse 25 jaar lang niet gehouden.