Nu ook bekkenfysiotherapie in het Medisch Centrum van Staphorst

Staphorst - Tot op heden moesten mensen voor bekkenfysiotherapie afreizen naar omliggende plaatsen. Dat is nu verleden tijd. Per 2 mei is Ciska Bentem als master bekkenfysiotherapeut gestart bij Fysiotherapie ter Harmsel in het Medisch Centrum van Staphorst.

Bij bekkenfysiotherapie denk je al snel aan zwangerschapsgerelateerde klachten of urineverlies. De bekkenfysiotherapeut kan echter veel meer betekenen, niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen. Denk hierbij aan plasproblemen, dit is niet alleen urineverlies, maar ook moeite met het starten van het plassen of zeer frequent naar het toilet moeten of het toilet net niet op tijd kunnen bereiken. Problemen met de ontlasting, dit kan obstipatie zijn maar ook ontlastingsverlies. Pijnklachten aan rug en bekken, bij chronische rugklachten ontstaat er vaak ook een probleem met de bekkenbodem. En niet te vergeten problemen op gebied van seksualiteit.

Ciska werkt al meer dan 25 jaar als fysiotherapeut. ‘Het mooie van het beroep is dat je als therapeut en daarnaast als persoon steeds meer groeit. Hierdoor zie je de mens steeds meer in totaliteit en kom je meer tot de essentie van het probleem. Dit zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel enthousiasme en gedrevenheid mijn werk uitoefen’, aldus Ciska.

Ze hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de zorg rondom de bekkenbodem in Staphorst en Rouveen, niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen. ‘Ik hoop dat ik samen met de andere zorgverleners de drempel om naar de bekkenfysiotherapeut te gaan kan verlagen, zodat mensen niet onnodig blijven rondlopen met deze problematiek.’