Mondademhaling bij kinderen slecht voor de ontwikkeling

Zwartsluis - Tandartsenpraktijk G. C. Muller in Zwartsluis is een samenwerking gestart met de logopedisten van Verbalis in Meppel en van logopediepraktijk Vollenhove. De tandartspraktijk wil mondademhaling en verkeerde mondgewoonten bij jonge kinderen aanpakken.

Uit onderzoek blijkt dat mondademhaling en andere verkeerde mondgewoonten bij jonge kinderen van invloed zijn op zowel de lichamelijke als de geestelijke ontwikkeling van het kind. Met name op de leeftijd van twee tot zes jaar, wanneer de ontwikkeling van het middengezicht volop plaatsvindt, is de invloed van (verkeerde) mondgewoonten groot. Het gevolg kan zijn dat de wijze van ademhalen blijvend de ontwikkeling beïnvloedt, omdat de normale wijze van ademhalen wordt bemoeilijkt.

Gelukkig is het in Nederland de gewoonte dat vrijwel alle kinderen al op jonge leeftijd regelmatig bij de tandarts komen. Tandartsenpraktijk G.C. Muller is daarom een samenwerking begonnen met de logopedisten van Verbalis te Meppel en van logopediepraktijk Vollenhove. Alle medewerkers van de tandartsenpraktijk hebben trainingen gekregen om afwijkend mondgedrag te kunnen herkennen en indien nodig verwijzingen te kunnen doen. Door tijdig ingrijpen van de logopedist kunnen veel problemen worden voorkomen.

www.tandartsgcmuller.nl