Stichting ORA houdt informatieavond

Punthorst - Stichting ORA houdt maandagavond 27 mei een informatieavond in gebouw De Hof aan de Puntweg 9 in Punthorst.

ORA is sinds 2003 gevestigd aan het Westeinde in Nieuwleusen en is een interkerkelijke hulporganisatie. ORA ondersteunt meer dan 70 zendings- en hulpverleningsinitiatieven in 25 landen in Azië, Afrika en Oost-Europa. Hierbij werken ze nauw samen met lokale kerken en organisaties.

In 2012 vierde ORA haar twintigjarig bestaan. Aan de ene kant waren ze blij dat ze dit heuglijke feit mochten vieren. Aan de andere kant hebben ze het besef dat ze liever overbodig zijn, dat iedereen te eten heeft en naar school kan gaan en dat de rijkdom eerlijker verdeeld is in de wereld.

Sinds de oprichting is het hun visie om mensen in nood wereldwijd te ondersteunen met geestelijke, sociale, materiële en praktische hulp, met als kerntaak hulp aan gezinnen. Samen met zendelingen, hulpverleners en lokale kerken zetten zij zich gedreven door de liefde van Christus in, om gezinnen bij elkaar te houden en te voorkomen dat kinderen geïnstitutionaliseerd en gemarginaliseerd worden.

Op verzoek van lokale kerken en contactpersonen organiseert ORA vanuit Nieuwleusen regelmatig hulptransporten. Tientallen vrachtwagen- en containerladingen vonden zo hun weg naar landen als Roemenië, Letland, Hongarije, Tadzjikistan, Pakistan, Soedan en Angola. Duizenden kinderen en gezinnen in nood ontvangen belangeloos hulp.

De avond begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor het werk van ORA. Voor meer informatie kun van maandag tot en met donderdag gebeld worden met (0529) 402906 of info@stichtingora.nl. Kijken op www.stichtingora.nl kan ook.