Kiyano Veijer pakt de volle buit tijdens 2e ronde NK minimoto

Staphorst - Kiyano Veijer heeft tijdens de tweede NK minimoto op het Circuit Park Berghem nabij het Brabantse Oss de volle buit gepakt.

Voor Kiyano Veijer is dit een circuit dat niet in de top van zijn favorieten behoort, aangezien hij hier vorig jaar na een drietal zware valpartijen vroegtijdig moest vertrekken. Desondanks wist hij zich op deze gladde piste, waar een beetje grip ver te zoeken was, prima staande te houden. Hij reed in beide kwalificaties de snelste tijd en wist zo uiteindelijk de polepositie voor zich op te eisen!

De laatste paar races zijn de starts van Kiyano niet optimaal. Ook tijdens de eerste race in Berghem wist hij niet de kopstart te pakken en moest achter de 2e rijder aansluiten. Al na de eerste doorkomst had Kiyano de 2e plek veroverd en na de 3e ronde was de leider ook gepasseerd. De 10-jarige scholier wist de resterende ronden een hoog tempo te rijden om uiteindelijk als eerste over de finish te komen.

Wijzigingen

Om de starts beter te laten verlopen werden voor de 2e race wat kleine wijzigingen doorgevoerd aan de DM Minibike. Het bleek goed te werken, want in deze race wist Veijer wel kopstart te pakken. Na 6 spannende ronden wist Kiyano een klein gaatje te slaan naar de nummer 2. Ook deze race liet hij er geen gras over groeien. Hij reed een aantal snelle ronden en kwam als eerste over de finish. Hij kon de volgende 50 punten bijschrijven in het kampioenschap.

De volgende race staat gepland op 25 en 26 mei voor de 2e ronde van het Italiaanse C.I.V. op het circuit Happy Valley in de provincie Cervia.