Eerst CH, dan Handelskeuring in paardendorp Rouveen

Rouveen - Vandaag staat Rouveen in het teken van het Concours Hippique. Het andere paardenevenement, de Handelskeuring, is op dinsdagavond 2 juli.

Op dinsdagavond 2 juli vormt het Kerkplein in Rouveen opnieuw een podium voor het beste paard van stal. Onder het oog van leken, liefhebbers en kenners zullen een veertigtal paarden en veulens worden gekeurd door een vakkundige jury. Het publiek staat dan altijd rijen dik langs de baan, onder de Rouveense toren. Vanaf deze week is de inschrijving voor de verschillende rubrieken geopend. Zowel voor rij- en tuigpaarden is er een rubriek voor veulens, jongere en oudere paarden.

De rubrieken worden steevast afgewisseld met shows. De Handelskeuring staat inmiddels bekend om haar ludieke en spraakmakende shows, vaak met een knipoog naar de actualiteit. Zo verscheen er vorig jaar een heuse ‘olifant’ op het Kerkplein en was er een Kampioenschap Melk ried`n.

Spektakel

Ingrediënten van de keuring? Zand, de toren, paarden, publiek, altijd een spektakelact en natuurlijk Bert de Ruiter uit IJsselmuiden. De spreekstalmeester toucheert elke lettergreep feilloos. Met zijn fraaie rollende ‘rrrr’ zet hij de toon, maakt hij af en toe een ondeugend grapje en informeert hij de toeschouwers tot achter de komma. Het is een urenlang spekttakel met meestal lekker weer.

Deelnemers kunnen hun paarden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 18 juni opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven.

De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Voor de rijpaarden is Arie Huisman contactpersoon (tel. 06-27470984, rijpaarden@handelskeuring.nl), voor de tuigpaarden Teun Lassche (tel. 06-15883342 tuigpaarden@handelskeuring.nl).

De toegang is gratis. Voor meer info kan men terecht op www.handelskeuring.nl.