Henk Kuiper Auto’s houdt open dag

Staphorst Een dag voor kerst vestigde Henk Kuiper Auto’s zich aan de Achthoevenweg 22 in Staphorst, waarin voorheen Land van Leer zat.

Van luxe meubelen, naar luxe auto’s; het is een groot verschil. ‘We hebben het rigoureus verbouwd’, zegt Henk Kuiper en we zijn nog steeds mee bezig met de laatste dingen.’ Het is inmiddels wel tijd voor een officiële opening. Dat gebeurt vrijdag 24 mei voor genodigden en op zaterdag 25 mei kan iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur met eigen ogen zien hoe de showroom en moderne werkplaats eruit zien.

Groot

Het nieuwe pand is 4 keer zo groot als het oude pand aan de Industrieweg, ook de showroom is 4 keer zo groot als voorheen. Er is een gevarieerd aanbod, niet uitsluitend exclusief of sportief, zoals men misschien verwacht.

Je kunt er ook prima terecht voor een gezinsauto, SUV of de wat kleinere modellen.

De extra ruimte biedt Henk Kuiper de mogelijkheid meer auto’s onder dak te presenteren, beschermd tegen regen en vuil. En dat werkt. ‘Het is nu al te zien dat het slagingspercentage hoger is.

Het aantal mensen dat hier binnenstapt en ook echt doorpakt is groter. Vroeger hadden we meer kijkers.’

Nieuwe uitdaging

Op z’n 23e startte Henk Kuiper aan de Industrieweg in Staphorst zijn autobedrijf. Na al die jaren was Kuiper toe aan meer ruimte en een nieuwe uitdaging. Het bedrijf is gespecialiseerd in de import van jong gebruikte auto’s, liefst iets exclusief en wat sportief. Veel van deze auto’s komen uit Duitsland. ‘Ik heb veel connecties opgebouwd met betrouwbare dealers.’ In de showroom staan rijk uitgeruste modellen van SUV tot coupe en van cabrio tot MPV en daarnaast is er een aantrekkelijk aanbod unieke auto’s van onder andere Volkswagen, Audi, Seat, Nissan, Mazda en Renault. Kortom er is een ruim aanbod in elke prijsklasse.

Henk Kuiper Auto’s verkoopt niet alleen auto’s, er is ook een goed uitgeruste werkplaats volgens de nieuwste eisen met vijf bruggen en vloerverwarming. ‘Veel mensen weten niet dat wij ook gewoon al het onderhoud doen van auto’s, ook als je die niet bij ons hebt gekocht.’

In het oude pand aan de Industrieweg herhaalt de geschiedenis zich inmiddels, want daar is een zoon van Henk Kuiper nu begonnen met zijn eigen autobedrijf.

www.henkkuiper.nl