Staphorster ondernemers bezoeken Bergschenhoek Luchtcomfort

Staphorst - De Industriële Contact Club Staphorst heeft afgelopen donderdag met haar leden een bezoek gebracht aan Bergschenhoek Luchtcomfort in Staphorst.

Bergschenhoek Staphorst is onderdeel van de R-vent groep en gespecialiseerd in de fabricage van buizen en hulpstukken die gebruikt worden in de luchtbehandelingstechniek. De R-vent groep heeft 16.000 producten op voorraad, leveren binnen 24 uur vanuit vijf vestigingen in de Benelux.

Bijna 50 leden maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in een zeer efficiënte productieomgeving. De meeste producten worden semi-automatisch vervaardigd waarbij menselijk vakwerk onontbeerlijk is. De 50 gedreven medewerkers vertelden graag over hun vak en lieten tot in detail hun resultaten zien.

Het bezoek aan de firma komt tijdens het jubileumjaar van het bedrijf, dat dit jaar 100 jaar bestaat en ter ere daarvan een tijdelijke pay off ‘celebrate life’ gebruikt. ‘We bestaan al sinds 1919, zijn sinds 1985 lid van de I.C.C. Staphorst en ontvangen vandaag onze mede-leden. Goed om te laten zien wat er hier achter de schermen gebeurt’, vertelt Henk Mulder, vestigingsleider/Manager Productie Bergschenhoek.

Lean and mean

Met name op het gebied van aansturing verloopt het proces uiterst efficiënt. Planningen en prestaties zijn inzichtelijk door middel van het procesbesturingssysteem met een barcodesysteem. Nergens in het bedrijf staat iets onbedoeld en alles is geregistreerd. Een lean-and-meanorganisatie, dat betekent dat elke taak precies samengesteld is om perfect en doelgericht uit te voeren. Dat zij begrepen hebben hoe dat in te richten is aan alles te zien. Bijvoorbeeld in het 2.400 m2 magazijn dat overzichtelijk ingericht is.

R-vent Groep

R-vent is totaalleverancier voor luchtventilatie en behandeling. De productiefaciliteiten in Staphorst betrekken 4.000 m2 productieruimte en daarnaast nog een productie- en handelsmagazijn. Er worden veel prefab leveringen gedaan. De hele groep betreft zeven bedrijven en er worden artikelen in luchtcomfort geleverd, maar ook aanverwante producten die om eenzelfde soort productietechniek vragen zoals duikers, tunnels, ecoducten, water(vloeistof)tanks, aardappelventilatiekanalen en waterhuishoudingssystemen of rioolzuiveringen. Met de afdeling R&D blijft het bedrijf voorop lopen in de markt met nieuwe producten, bijvoorbeeld met de Climate Recovery die prijzen won in 2016 (winnaar IEX) en 2017 (product van het jaar). Dit nieuwe kanalensysteem bespaart op ruimte en montagetijd.

Meer informatie op www.luchtcomfort.nl en www.r-vent.com.