Reind Scholten viert 40-jarig jubileum bij Brink Towing Systems bv

Staphorst - Brink Towing Systems B.V. vierde vorige week het robijnen jubileum van Reind Scholten. De medewerker Warehouse was op 14 mei 40 jaar in dienst bij de trekhaakproducent uit Staphorst. Uit waardering voor zijn inzet stond de directie uitgebreid stil bij dit heuglijke feit.

In 1979 is Reind in dienst getreden als Warehouse medewerker. Hij heeft 40 jaar gewerkt op deze afdeling, met een korte uitstap naar de productie. Reind heeft veel kennis van trekhaken en hij is een geweldige reachtruckchauffeur.

De jubilaris kreeg een persoonlijke receptie aangeboden voor collega’s. Bij die gelegenheid op 21 mei ontving hij een bos bloemen, een ingelijste foto van zichzelf in actie op de werkvloer, een oorkonde en een klok met Brink-inscriptie. Daarnaast kreeg hij een cadeau, een jubileumuitkering en een diner aangeboden.

In veertig jaar tijd heeft Reind het familiebedrijf Brink van een smederij zien uitgroeien tot een van de grootste spelers op de internationale trekhakenmarkt. Onder de noemer Brink International en inmiddels Brink Group werden ook elders in de wereld productie- en verkoopvestigingen geopend en kwam de totale productie van Brink trekhaken op zo'n miljoen stuks per jaar te liggen. De laatste jaren heeft Brink zwaar geïnvesteerd in productontwikkeling en nieuwe productiehallen en –machines. Brink produceert hightech trekhaken met eventueel elektrische bediening voor levering naar garages of de productielijnen van de premium autoproducenten.

Mede dankzij de kennis en vaardigheden van de jubilaris staat Brink nu al decennialang voor expertise op trekhaakgebied. Dankzij de kernwaarden innovatie, gebruiksgemak en veiligheid is Brink zowel voor toonaangevende autofabrikanten, professionele montagebedrijven als voor consumenten de ideale partner. Dankzij die positie heeft de trekhaakproducent circa tweeduizend verschillende trekhaakmodellen (flenskogel, vast, afneembaar en wegdraaibaar) en kabelsets in haar assortiment, ontwikkelt Brink jaarlijks nog zo’n honderdvijftig nieuwe types en rijden er vandaag de dag wereldwijd 25 miljoen voertuigen rond waar de trekhaken uit Staphorst onder gemonteerd zijn.