Speciale Nacht van Gebed richt zich op China

Rouveen - De werkgroep van Open Doors in Rouveen / Staphorst houdt vrijdagavond 21 juni een speciale Nacht van Gebed met de nadruk op het vertonen van een film over vervolgde kerk in China.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. Als werkgroep in Rouveen/ Staphorst willen we gemeenteleden, vanuit alle kerkgenootschappen, oproepen om aandacht te geven aan de vervolgde kerk wereldwijd. Speciaal één keer in het jaar willen we middels het organiseren van een activiteit hier u/jij voor oproepen om mee te bidden, te luisteren en te zingen.

Dit jaar staat het in het teken van een film vertonen over de vervolgde kerk in China. China is met 16 plaatsen omhoog geschoven in de ranglijst van vervolgde christenen wereldwijd. Als werkgroep willen we juist daarom aandacht voor dit land vragen en de vervolgde christenen daar. Er wordt een film getoond van ongeveer 1 uur die het waargebeurde verhaal vertelt van een 17-jarige jongen die vervolgd is om het uitdragen van zijn geloof. Heel aangrijpend en ontroerend om te zien hoe hij ondanks alles blijft getuigen. Voor ons als christenen onderweg een verhaal met een boodschap.

De filmavond wordt omlijst door gebed en samenzang. Na afloop is er een collecte voor stichting Open Doors. De oprichter van Open Doors, Anne van der Bijl, zei ooit:’Onze gebeden kunnen komen waar wij niet kunnen komen. Want als we bidden zijn er geen grenzen.’

De Nacht van Gebed is in het Hervormd Dienstgebouw aan de Oude Rijksweg 452 in Rouveen. De opening is om 22.00 uur, tussen 22.00 en 23.00 uur wordt de film ‘Zeventien? Ik dacht het niet!’.’ vertoond en om 23.05 is er samenzang en gebed voor de vervolgde kerk. Om 23.30 is de afsluiting.