Christelijk Mannenkoor Staphorst sluit seizoen af met zomerzangavond

Rouveen - In de Levensbron in Rouveen vindt op vrijdag 21 juni - als afsluiting van het zangseizoen van het Christelijk Mannenkoor Staphorst - een zomerzangavond plaats. Deze koor- en samenzangavond is gratis toegankelijk en wordt aangeboden door het jubilerende mannenkoor.

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst viert dit jaar z’n vijftigste verjaardag. Er vonden verschillende jubileumactiviteiten plaats. Eind februari presenteerde het koor zijn jubileum cd ‘…. En Hij zal met je zijn’. Er was een gezellige avond voor de koorleden. En min of meer als afsluiting van de jubileumactiviteiten nodigt het koor iedereen - jong en oud(er) - uit voor een zomerzangavond op vrijdag 21 juni.

Geraakt

Voorzitter Bart Hoeve van het Christelijk Mannenkoor Staphorst geeft aan steeds weer geraakt te zijn door de betrokkenheid van de Staphorster en Rouveense dorpsgemeenschap en ook van die vanuit de wijde regio. ‘We ontmoeten tijdens concerten onze trouwe achterban en zien telkens weer nieuwe gezichten. En onze jubileum-cd is bijzonder positief ontvangen. ’t Maakt soms verlegen. Het stemt vooral dankbaar. Ook de jaarlijkse potgrondactie levert een stuk goodwill op. De mensen krijgen hun bestelling op de juiste plek afgeleverd en ’t is voor ons koor een niet onbelangrijke inkomstenbron. Kan het mooier?”

De waardering daarvoor wil het koor in dit jubileumjaar nog eens extra uiten door middel van gratis toegankelijke koor- en samenzangavonden. In het voorjaar zong het koor vóór en samen met de bewoners van De Hulstkampen in Nieuwleusen. In november staat een bezoek aan De Berghorst in Staphorst gepland. En het mannenkoor nodigt alle zangliefhebbers (en hen die dat misschien wel willen worden) uit voor de zomerzangavond op vrijdag 21 juni in ‘De Levensbron’.

Selectie

Het koor zingt die avond liederen uit de bundel van Johannes de Heer. En het publiek mag een keuze maken uit een selectie samenzangnummers vanuit dezelfde bundel, die dan via de beamer worden weergegeven. De leiding van deze zangavond is in handen van de Staphorster predikant Pieter van den Berg. Hij spreekt ook de verbindende teksten. Peter Bos dirigeert het mannenkoor. De begeleiding van de koor- en samenzang wordt verzorgd door de musici Sander van de Houten (orgel) en Jorrit Woudt (vleugel). De avond begint om 20.00 uur.