Harm Hoeve concerteert in Ichthuskerk

Hasselt - In verband met het 10–jarig bestaan van het Holthuisorgel geeft Harm Hoeve (1964) uit Rouveen een feestelijk concert in de Ichthuskerk in Hasselt. Dit gebeurt op zaterdag 22 juni om 20.00 uur.

Hoeve brengt een gevarieerd programma met eigen liedbewerkingen aan begin en slot en toegankelijke werken van bekende componisten zoals Bach , Händel, Stanley, Karg-Elert en Mendelssohn daartussen. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur. De kerk is open vanaf 19.15 uur. De toegang is 10 euro, jeugd tot 15 jaar is gratis. Het concert wordt georganiseerd door de orgelcommissies van Grote en Ichthus kerk.

Harm Hoeve studeerde aan het Zwols conservatorium bij zijn voornaamgenoot Harm Jansen en behaalde het diploma uitvoerend en docerend musicus. Daarna studeerde hij piano aan het conservatorium in Hilversum. Op 24 jarige leeftijd won hij zijn eerste prijs op een internationaal orgelfestival.

Hij is organist te Rouveen, geeft concerten in binnen- en buitenland, begeleidt en dirigeert verschillende koren en geeft orgel- en pianolessen.

Het volgende concert (hooifeest) wordt gegeven door Gerwin van de Plaats op 17 augustus om 16.00 uur.