De nieuwe Škoda Scala staat bij Korterink

Rouveen - De nieuwe Scala is gearriveerd in de showroom van autobedrijf Korterink in Zwolle en Rouveen. Als opvolger van de Rapid is de Scala op alle fronten een nog modernere, ruimere en fraaiere auto geworden. In het nog altijd populaire hatchback-segment neemt de Scala een unieke positie in. Uniek, omdat de nieuwste Škoda net zo ruim en volwaardig is als populaire concurrenten in dit segment en dat vervolgens combineert met de prijs van een auto uit een lager segment. De nieuwe Scala is daardoor een superaantrekkelijke aanbieding bij autobedrijf Korterink.

De Scala is de 1e Škoda met het nieuwe familiegezicht van het merk. De fraai geboetseerde neus herbergt een verchroomde grille en in deze uitvoering full LED-koplampen met cornering-functie. Ook de achterzijde met doorlopende achterruit en centraal geplaatste merknaam is een stilistisch hoogstandje. De hele lijnvoering straalt een zekere klasse uit die de Scala echt op een hoger niveau tilt.

Onder de motorkap van de testauto ligt een 115 pk sterke benzinemotor met turbo. Die zorgt voor vlotte prestaties; de sprint naar 100 km/u is in nog geen 10 seconden achter de rug en waar het kan, is een topsnelheid van 200 km/u mogelijk. Daarbij blijft het brandstofverbruik zeer binnen de perken: in de praktijk zal 1 op 17 zonder meer mogelijk zijn.

Snelle beslissers kiezen voor de First Edition-uitvoering. Deze is uitermate luxueus uitgerust.