Wielskracht helpt Klaas Slager

Staphorst -De Stichting Wielskracht heeft deze week een computer, twee schermen en een aangepaste muis geschonken aan Klaas Slager (20) uit Rouveen. Klaas liep vorig jaar een dwarslaesie op.

Wielskracht ontstond twee jaar geleden naar aanleiding van een ongeval van Evert Bloemert (42) uit Staphorst. Ook hij liep een dwarslaesie op tijdens een bedrijfsongeval.

De stichting heeft als doel mensen als Evert en Klaas vooruit te helpen. ‘We willen hun welzijn vergroten door zaken voor ze te regelen, zoals deze computer voor Klaas’, zegt penningmeester van de Stichting Wielskracht, Johan Bloemert. Hij overhandigde de computer samen met Arend Jan Bisschop van G & A Computers uit Rouveen. Het bedrijf leverde alles voor inkoopsprijs.

Wielskracht is een bijzondere naam. 'Wiel' verwijst naar de rolstoel waar de patiënten van afhankelijk zijn en kracht voor de levenskracht die nodig is om door te gaan, maar die ook door andere aangemoedigd kan worden. Het hebben van een dwarslaesie heeft grote gevolgen. Toch kan iemand met een dwarslaesie ook genieten van het leven, sporten en uitdagingen aangaan, maar hier is vaak een flinke portie wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig. Hier wil Stichting Wielskracht bij helpen.

Evert Bloemert, die in 2016 bij het laden van kozijnen een dwarslaesie opliep, is vanaf zijn navel verlamd. Een exoskelet, omder andere mogelijk gemaakt door het EO-programma Je Geld of je Leven, zorgt ervoor dat Evert een beetje kan lopen.

Hogere dwarslaesie

Rouvener Klaas Slager heeft een hogere dwarslaesie. Hij is vanaf zijn borst verlamd. Hij kan zijn armen bewegen, maar zijn vingers niet. De twee mannen hebben één overeenkomst. Ze laten de moed niet zakken. Ze proberen alles uit het leven te halen en ze inspireren hiermee hun omgeving.

Evert Bloemert: ‘Tegen iedereen die in de problemen zit, zou ik willen zeggen: er zijn altijd mogelijkheden om door te gaan.' Klaas Slager: ‘Ik denk vooral aan de dingen die ik nog wél kan. Ik moet door en ik wil er wat van maken. Ik wil weer werken en mijn rijbewijs terugkrijgen.’