Peter Bos gaat en Johan Bredewout komt

Rouveen - Vrijdagavond, aan ’t eind van de zomerzangavond in De Levensbron in Rouveen, waren honderden zangliefhebbers getuige van de dirigentenwissel bij het Christelijk Mannenkoor Staphorst. Peter Bos werd een rondborstig à Dieu toegezongen. Tegelijkertijd kreeg Johan Bredewout een warm onthaal.

Het jubilerende mannenkoor trakteerde de plaatselijke en regionale bevolking op een koor- en samenzangvond met liederen uit de bundel van Johannes de Heer. De plaatselijke predikant, dominee Pieter van den Berg had de leiding van de avond. Sander van den Houten (orgel) en Jorrit Woudt (vleugel) begeleidden de koor- en samenzang. Peter Bos dirigeerde het mannenkoor; voor het laatst als ‘eigen’ dirigent sinds 21 jaar.

Aan het slot van de zangavond prees voorzitter Bart Hoeve de scheidende koorleider voor zijn geweldige inzet. ‘Samen danken we de Heere voor de muzikale talenten die Hij je gaf, en die je met ons hebt willen delen. We beleefden met elkaar goede, zegenrijke jaren’, memoreerde hij. ‘We danken je voor je inbreng en zeggen: Peter, à Dieu. Ga met God en Hij zal met je zijn.’

Afscheidslied

Op dat moment stapte Johan Bredewout vanuit de kerkzaal naar voren, beklom het dirigentenplatform en dirigeerde het koor tijdens het zingen van dit afscheidslied. Bij het laatste couplet betrok hij ook het publiek.

Het nieuwe zangseizoen van het Christelijk mannenkoor Staphorst begint eind augustus. Vanaf dan repeteren de mannen, onder leiding van Johan Bredewout, op de donderdagavond in één van de zalen van De Levensbron in Rouveen.