Hollandse nieuwe bereikt Sport & Business Staphorst

Staphorst - Hollandse nieuwe, een traditie in Nederland om deze gezamenlijk te proeven, dat deed ook Sport & Business Staphorst afgelopen donderdag bij Uitgaanscentrum Kisteman. Dat nieuwe zit er goed in bij Sport & Business. Voorzitter Bert Kuijers mocht zes nieuwe leden voorstellen aan de club ondernemers uit de regio. Ook een introducé werd die avond nog lid.

Voor de gelegenheid was Lucas Mulder, wethouder van de gemeente Staphorst voor de SGP uitgenodigd om de eerste haring te proeven, dat deed hij samen met Jan Klaas Lier van Lier Bouw. Jan Klaas werd vorige week spontaan lid omdat hij zijn netwerk wil uitbouwen. Hij vertelde dat zijn bedrijf binnen en buiten bouwwerkzaamheden verricht of het nou een woning betreft, een bedrijfshal of een kantoor. Lucas Mulder praatte de ondernemers bij over de ontstane situatie in de raad bij de gemeente. Wat zijn de gevolgen van de herverdeling van portefeuilles en welke wethouder beheert wat. Door de ervaring in het bedrijfsleven weet Lucas Mulder als geen ander welke uitdagingen er liggen, vooralsnog neemt hij de portefeuille economie voor zijn rekening.

Nieuwe leden

Sinds de Haringparty van vorig jaar zijn er dertien nieuwe leden verwelkomd bij de groeiende Sport & Businessclub, naast Jan Klaas Lier werden de volgende nieuwelingen voorgesteld. Klaas Kooiker, eigenaar van Kooiker Aannemersbedrijf (maar ook Kooiker Zuigtechniek en Kooiker Daktopper), doet werkzaamheden in het grond-, straatwerk en terreininrichting. Ronald Kruidhof van eRKa Schilderwerken verzorgt schilder- en spuitwerk voor ondernemers en particulieren. Ronny de Boer van het gelijknamige Ingenieursbureau BV verzorgt constructieberekeningen voor verbouwingen of het ontwikkelen van nieuwe gebouwen. Janniek Hilhorst van Hilhorst Design voor Projectafwerking is bezig met uitwerking van toekomstige plannen, zijn bedrijf werd overgenomen door Erik Fieten van Alvasi Reclame. Ook hij werd onlangs lid en verzorgt ontwerp en productie van visuele communicatie, altijd onderscheidend en uniek.

Volgende activiteit

De volgende activiteit die op het programma staat is de grasbaanrace van de AMBC welke voor 27 juli op de agenda staat. Sport & Business leden krijgen toegang tot het evenement en de VIP-tent. Opgave is mogelijk via de website van Sport & Business: www.sebstaphorst.nl Ook staat daar een fotoverslag van de Haringparty.