Oldtimers tuffen door omgeving Staphorst

Staphorst - Mannen in motorpakken en moderne motoren bij de ingang van het oude tractoren domein bij Boer Staphorst op zaterdag 22 juni. Het viertal stond klaar om de rondrit te begeleiden en het verkeer te regelen. Om 10.15 uur startte de eerste rondrit. Naast ‘losse’ trekkers waren er ook vele met wagens erachter gevuld met passagiers.

Blikvanger was een combinatie met maar liefst acht personen in klederdracht. Vijf jongedames achterin, één op de trekker als bijrijder. Twee heren in dracht; één als bijrijder en de chauffeur aan het stuur. Langs de randen ronkten en puften diverse stationaire motoren. Deze waren ooit bedoeld om iets aan te drijven. Het was helder en zonnig weer, later zelfs wat warm.

’s Middags volgde een tweede rondrit met grofweg de andere helft van de rijdende deelnemers. Bij binnenkomst hadden ze dit jaar een nummer 1 of 2 toegewezen gekregen. Er waren in totaal 165 deelnemers. Ongeveer vier op de vijf deelnemers komt van buiten de gemeente Staphorst. Dankzij sponsoring door bedrijven hebben deelnemers en publiek gratis toegang.

Deze oude tractorendag is de twintigste op rij. Ooit begonnen als aanvulling en in combinatie en samenwerking met de Stichting Trekkertrek Staphorst (STTS). In 2013 is dit voor het eerst uit elkaar getrokken omdat beide evenementen uit hun jasje groeiden. Het Oude Tractoren Comité Staphorst (OTCS) werd toen een zelfstandige organisatie. Poloshirts en petjes; zwart met groene letters.