Harm Hoeve geeft orgelconcert in de Basiliek van Raalte

Raalte/Rouveen -Harm Hoeve geeft op maandag 8 juli geeft het tweede orgelconcert van een serie orgelconcerten in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte (Overijssel).

Het gaat om een serie van vijf orgelconcerten onder het motto ‘Romantiek op de maandagavond’. Vorige week maandag heeft André van Vliet het eerste orgelconcert gegeven.

In de Basiliek in Raalte bevindt zich een van de grootste Ademaorgels van Nederland. Het instrument werd in 1927 gebouwd voor de rooms-katholieke Michaëlskerk van Zwolle. In 2006 werd de Michaëlskerk gesloten. Het orgel werd gerestaureerd en vervolgens geplaatst in de Basiliek van Raalte. September 2008 werd het drieklaviers instrument (43 stemmen) in gebruik genomen.

Maandag 8 juli verzorgt Harm Hoeve uit Rouveen het tweede orgelconcert. Harm begint zijn concert met twee eigen koraalbewerkingen. Daarna twee Franse werken: De Marche Funèbre et Chant Séraphique van Alexandre Guilmant en de Pièce Héroïque van César Franck klinken dan in de Basiliek van Raalte. Daarna wordt Partita over Psalm 130 De Profundis van Wim Kamp gespeeld. Werken van Léon Boëllmann en Louis Vierne (onder andere Carillon de Westminster) ontbreken niet. Harm eindigt met een koraalfinale van hemzelf.

De andere concerten in de reeks worden gegeven door Gerwin van der Plaats (15 juli), Vincent de Vries (12 augustus) en Evert van de Veen (19 augustus).

De concerten beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro (kinderen tot en met 12 jaar 2 euro).

Meer informatie zie: www.orgelserieraalte.nl