Dicky Heuckeroth is er schor van: WAT ZEG IE!!!!

Familie Pit komt al jaren bij ons in de zaak. Mevrouw laat iedere week haar haar wassen en watergolven. Meneer Pit komt ook altijd mee. Een heel handige en vooral aardige man, als er een tondeuse of föhn kapot is, maakt hij hem altijd voor ons. Hij drinkt altijd een bakkie cappuccino en leest rustig de krant terwijl zijn vrouw wordt geholpen.

Vaak werk ik meneer ook even bij, maar ik moet altijd zo hard praten; hij heeft gehoorapparaten en als die uit zijn dan moet je haast schreeuwen. Niet dat dat erg is, maar de hele salon kan af en toe meegenieten van wat er allemaal te vertellen is..

‘Wat een storm hè, afgelopen week’, zei ik… ‘wat zeg je?’ ‘Ik zei wat een storm hè! ..’ ‘WAT?’ Ok, nog 1 keer dacht ik: ‘WAT EEN STORM HE!! AFGELOPEN DAGEN…’ ‘Ohhh ja. Echt, wat een storm en een gigantisch onweer of nie?’ Iedereen in de salon keek om en dacht blijkbaar dat we ruzie hadden ofzo. ‘Ja, je weet het hè, je moet hard praten als die dingen uit zijn. Ben echt kats doof hoor. Soms met mijn vrouw ook, dan vraagt ze wat en dan begrijpen we elkaar verkeerd. Hoor ik heel iets anders. Ze wordt niet boos hoor als ze het een paar keer moet herhalen, maar het is wel vervelend. Maar ook een voordeel’, zegt hij, ‘van die hele storm en onweer heb ik niks mee gekregen. Ik hoor het toch niet. Heb heerlijk doorgeslapen.’

‘Zal ik nog even een bakkie koffie in doen?’ ‘WAT zeg je?’ ‘ZAL IK NOG EVEN EEN BAKJE KOFFIE IN DOEN!!’ ‘Ja lekker, doe maar.’ Echt aan het eind van de knipbeurt ben ik schor!

‘Ik ben wel blij dat ik niet blind ben’, zegt ie, ‘dat is veel erger dan doof zijn. Kan nu nog mooi een beetje om mij heen kijken. Vooral met dit mooie weer, genoeg moois te zien…’ En hij geeft mij een dikke vette knipoog. Ik snap natuurlijk precies wat hij bedoelt.

Ik denk dat hij zijn meisje de allermooiste vindt. Ze staan gezellig naast elkaar bij de kassa en ik zeg: ‘Jullie zien er weer pittig gekapt uit.’ Hij geeft zijn vrouw een dikke pakkerd. Meneer is wel doof maar nog lange niet gek!

Dicky Heuckeroth verzorgt maandelijks een column in de Staphorster.