Kiyano Veijer laat sterk optreden zien in Assen

Assen/Staphorst - Kiyano Veijer heeft afgelopen weekend tijdens de 5e NK Junior wedstrijd op de Juniortrack in Assen een sterk optreden laten zien. De 10-jarige scholier wist zondag beide races onbedreigd te winnen. De achterstand op de concurrentie is hiermee wat verkleind.

Deze 5e race was verdeeld over 2 dagen, wat veel rust geeft en de mogelijkheid biedt om alles perfect te optimaliseren voor de races. Op zaterdag 1 vrije training en 2 kwalificaties, met op zondag nog een derde kwalificatie en de twee te verrijden races.

Veijer, die een dubbele agenda kende tijdens de vorige NK-race en het Italiaanse CIV waar het VRN-team de voorkeur aan geeft, kijkt daardoor tegen een achterstand aan in de tussenstand van het NK. Dat Kiyano gebrand was om de achterstand in het kampioenschap weer in te halen, liet hij het hele weekend zien door in alle trainingen de snelste tijden te noteren.

Voor de tweede kwalificatie had 10-jarige Staphorster zichzelf ten doel gesteld een rondetijd te rijden onder de 54 seconden. Een rondetijd waar dit weekend geen enkele minibikerijder aan kon komen. Na vers rubber en wat kleine aanpassingen aan de door CS Racing Engine aangedreven DM Minimoto was Veijer er klaar voor.

Door al in de eerste hele ronde van de tweede kwalificatie in de 54ers te duiken zat het tempo er al goed in, maar halverwege lukte het Kiyano nog steeds niet om onder deze tijd te komen. Twee ronden werd er rustig aan gereden om een vrije baan te zoeken waarna er nog een poging werd gedaan, met uiteindelijk als resultaat een 53.962 waarmee zijn doel bereikt was.

Op zondag wist de 10-jarige scholier beide races onbedreigd te winnen. Vooral in race 1 liet Kiyano zien dat hij een hoog en vlak tempo kan rijden. In de eerste 7 ronden liet hij lage 54’ers noteren met een verval van maar 0.111 seconde.

Veel rust heeft Kiyano niet, aankomend weekend staat alweer de 4e race in het CIV-kampioenschap op het programma, waar hij een gedeelde 6e plek in de tussenstand te verdedigen heeft.