Column burgemeester Theo Segers: excuus

Bijna. Bijna reed ik op een rotonde op de Gemeenteweg in Staphorst een fietser omver. Mijn oprechte excuses!

Misschien weet u wel hoe dat gaat: je moet van A naar B en vertrekt daarbij net iets te laat van huis. En natuurlijk moet je – en een burgemeester al helemaal – je aan de snelheid houden. En dat deed ik dan ook, gelukkig.

Driekwart rotonde en dan in de richting van Rouveen. Een klein beetje in gedachten rijd ik en zie ik een keurig fietsende mevrouw over het hoofd. Maar zij heeft voorrang. Ik trap snel op de rem en gelukkig ben ik op tijd gestopt. Wel kreeg ik een erg boze blik in de auto. Ik weet niet of u mij herkende, maar ik vond uw boze blik érg begrijpelijk. Nogmaals mijn excuses.

Het moraal van dit verhaal: pas op in het verkeer, achter het stuur. Doe zaken niet gedachteloos. Blijf bij de les en houd je aan de snelheid. Houd je aan regels en blijf opletten. Als het onverhoopt toch (bijna) mis gaat dan mag een boze blik – deze mevrouw bleef keurig, schold niet en maakte geen akelige gebaren – en dan bied je je verontschuldigingen aan. In dit geval was deze mevrouw een ‘heer’ in het verkeer. Is dat altijd zo?