Rolina Ombashi schrijft jeugdboek

Staphorst/Giethoorn - Op de middelbare school liep Rolina Ombashi al rond met de wens ooit eens een boek te schrijven. In haar 54e levensjaar kwam het er eindelijk van. Het spannende jeugdboek van de geboren Gieterse met de titel Klopjacht in Giethoorn verscheen begin juli.

Rolina is geboren in Giethoorn en verhuisde als jonge twintiger naar Staphorst, waar ze in de gezondheidszorg werkte. Later was ze een tijd actief als beroepsmilitair. Tijdens een vakantie in Kroatië ontmoette ze haar man Maki Ombashi. Ze settelden zich in Staphorst, kregen twee dochters. Van schrijven kwam het in het drukke leven van Rolina nooit. Totdat ze vorig jaar juli weer eens aan haar voornemen dacht om een kinderboek te schrijven. Ze pakte toen haar laptop en begon te tikken.

Gondelvaart

Klopjacht in Giethoorn begint tijdens de Gondelvaart. Twee zusjes, die net in het waterdorp zijn komen wonen, komen dan in contact met twee buurjongens. Rolina tekende zelf de cover en de illustraties. Klopjacht in Giethoorn is bedoeld voor kinderen van ongeveer 9 tot 13 jaar en is verkrijgbaar bij Roël in Staphorst.