Everhard Zwart speelt voor de derde keer dit jaar in de Bovenkerk

Kampen - Everhard Zwart speelt op woensdag 17 juli voor de derde keer dit jaar op het Hinsz-orgel in de Bovenkerk in Kampen.

Op 5 januari heeft hij een Nieuwjaarsconcert verzorgd in de Bovenkerk. Op zaterdag 20 april heeft hij samen met Vincent de Vries een dubbelconcert gegeven in de Bovenkerk. Die middag stond in het teken van muziek rondom Feike Asma. Woensdag 17 juli verzorgt hij het derde orgelconcert in de woensdagavond-orgelserie. Everhard is geen onbekende in de Bovenkerk. Zijn vader, Willem-Hendrik Zwart, is jarenlang de vaste organist geweest in de Bovenkerk. Willem-Hendrik werd wel de ambassadeur van de Bovenkerk genoemd.

Everhard Zwart is dit jaar 40 jaar organist. Hij heeft een feestelijk programma samengesteld. Daar staan o.a. Psalm 146 van Jan Zwart en Psalm 25 van Willem-Hendrik Zwart op het programma. Deze bewerkingen zullen fantastisch klinken in deze ruimte! Verder speelt hij Praeludium und Fuge über B.A.C.H. van Franz Liszt en de bekende toccata van Grison.

De andere concerten zijn: 24 juli: Gerwin van der Plaats; 31 juli: Wolfgang Seifen (DE); 07 augustus: Minne Veldman; 14 augustus: Vincent de Vries; 21 augustus: André van Vliet; 28 augustus: Marco den Toom.

Bovenstaande concerten beginnen om 20.00 uur. Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl.