Wie toont de mooiste kalveren?

Rouveen - In Rouveen wordt op zaterdag 14 september de kalverkeuring gehouden door Koc Rouveen/Staphorst e.o.

Het bestuur is de afgelopen maanden druk bezig geweest om er voor de deelnemers en publiek een leuke keuring van te maken. Er stappen ruim 70 deelnemers in de ring, ingedeeld in rubrieken van 5 à 6 deelnemers, om hun kalf/pink te laten jureren op exterieur. Daarna mogen alle deelnemers nog een keer de ring in zodat er gejureerd kan worden op het toilet, dus hoe schoon en geschoren is het kalf en op het voorbrengen. Er wordt ook gekeken hoe mak het kalf is gemaakt en hoe het meeloopt met de deelnemer. oopt met de deelnemer mee. Uiteindelijk is er een kampioenschap plaats bij alle 3 de onderdelen. Ook dit jaar is er een mooie rubriek vaarzen waarvan de jury gaat beoordelen wie er kampioen wordt.

Voor het publiek dat de deelnemers komt aanmoedigen staat een kraam klaar met koffie en thee, patat en ijsjes. Voor de jongsten in het publiek is er een luchtkussen, ze kunnen koe schilderen en er is een grote zandbak. De fietstocht van de Rabobank komt dit jaar langs zodat vele mensen kunnen meegenieten van de mooie dieren.

De keuring vindt plaats bij het Waterschapsgebouw Groot Salland aan de Conradsweg 3 in Rouveen en wordt om 9.20 geopend door een welkomstwoord van de voorzitter, waarna om 9.30 uur de eerste kalveren in de ring komen.

De Conradsweg wordt afgesloten vanaf de Oude Rijksweg. Dit houdt in dat je het keuringsterrein kan benaderen via de Conradsweg vanaf Zwartsluis. Wie via de Oude Rijksweg komt, wordt rondgestuurd via Geezeland, Hulpsteinweg en Conradsweg.

Voor meer informatie: kocrouveenstaphorst@gmail.com.