Dicky Heuckeroth wenst iedereen een ‘Veilige Vakantie’

Vakantie is mooi, geweldig, er zijn vast nog mensen die gaan, maar denk na als je in het buitenland aparte of misschien wel gevaarlijke dingen gaat doen!

Ik heb mijn vakantie er al op zitten. Het was super, vertelde ik aan een klant van mij. ‘Nou’, zegt hij, ‘ik heb wel een beetje in de piepzak gezeten!’. ‘Hoezo vroeg ik?’ ‘Mijn kleinzoon heeft een ongeluk gehad. Ze gingen waterskiën op volle zee in Turkije. Hij zat op de rand van de boot en door een golf viel dat ventje in het water en kreeg de schroef van de motor tegen zijn hoofd. Nou dat was paniek natuurlijk dat hoef ik jou niet uit te leggen, met skiën (wat gevaarlijk kan zijn) gebeurt niks, maar door een simpele val, kan je leven plotsklaps veranderen in een nachtmerrie. Dat waren de meest lange minuten terugvaren naar de kust. Er was gelukkig een chirurg die gespecialiseerd was in dit soort complexe operaties! Hij heeft zo veel geluk gehad, niet te geloven’, vertelde de aangeslagen opa mij met tranen in zijn ogen. ‘Voor hetzelfde geld was het helemaal anders afgelopen...’ Het was even stil en ik wist niet wat ik moest zeggen. ‘Ik zal je foto’s laten zien.’ En inderdaad, uit de foto’s kon ik wel opmaken dat dat kereltje van 12 jaar super veel mazzel had gehad.

Je wilt op je vakantie toch niet terechtkomen in een ziekenhuis, dus doe alsjeblieft voorzichtig. Ga niet bungeejumpen, van rotsen of kliffen duiken, neem geen onnodige risico’s, als er bij het zwembad een bordje hangt dat je niet mag duiken, doe dat ook niet. Wees niet eigenwijs!

Je bent niet blij hoor in een buitenlands ziekenhuis, ik heb dat meegemaakt. De artsen konden geen Engels, je moet je maar overgeven en ik ben al zo’n schijtert, vooral als ze met een dikke spuit komen aanzetten. Wat dat betreft is het in Nederland prima en kun je beter hier in een ziekenhuis liggen. Als je dan toch rare capriolen wilt uithalen, doe dat dan in eigen land! Iedereen die nog gaat wens ik veel plezier. Geniet, van het lekkere eten en drinken natuurlijk, maar kom vooral heelhuids terug en wees voorzichtig. Doe de dingen veilig. Ja, er zijn meer dingen die veilig moeten… Snap ie?