Samen herinneringen ophalen met mensen met dementie

Staphorst - Mantelzorgondersteuning Staphorst mag ook dit najaar weer de bijeenkomsten Kracht van herinneringen aanbieden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Samen herinneringen ophalen, de geur van vers gezette koffie, een jeugdfoto, kleine dingen kunnen veel positieve ervaringen naar boven halen.

De bijeenkomsten staan gepland op 12 en 19 september, 3,10,17 en 31 oktober en beginnen om 11.00 uur. De bijeenkomsten wordt afgesloten om 13.00 uur.

In het eerste gedeelte van de bijeenkomsten worden samen herinneringen opgehaald door middel van een thema. Het thema betreft een onderwerp van vroeger, bijvoorbeeld de schooltijd, werk, huwelijk of feestdagen.

In het tweede gedeelte van de bijeenkomt worden de koppels (iemand met dementie en zijn/haar mantelzorger) gesplitst en gaan de twee groepen uiteen. Mensen met dementie gaan samen lunchen met geschoolde vrijwilligers en een begeleider.

De mantelzorgers krijgen adviezen en tips, handvatten en leren zich in te leven in verwarde gedachten. Dit aan de hand van oefeningen. Deze bijeenkomst wordt begeleid door een mantelzorgconsulent van Carinova.

Belangstellenden kunnen zich voor deze bijeenkomsten opgeven of meer informatie vragen bij Femmie Stolte (06) 22871319 of bij Eultie Mulder (06) 13075758. Mailen naar f.stolte@carinova.nl of e.mulder@carinova.nl kan ook.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deelname is beperkt. Opgaves worden behandeld naar volgorde van binnenkomst.