Senioren kunnen OV zelf ervaren

Staphorst - Speciaal voor senioren houden OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Staphorst.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen woensdag 16 oktober kosteloos en vrijblijvend binnenlopen tussen 10.00 en 11.30 uur in de bibliotheek Staphorst.

Proefreis in Staphorst

Tijdens de proefreis op woensdag 23 oktober laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen de deelnemers duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met hun OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen ze oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Deelnemers moeten een geldige OV-chipkaart meenemen of tijdens de proefreis een kaartje kopen. Na aanmelding worden ze geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: (038) 4540130.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Informatie: (038) 4540130, of ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.