Jan Klein vertelt in Museum over scheepvaart

Staphorst - Jan Klein uit Staphorst vertelt maandag 21 oktober in Museum Staphorst zijn verhaal over zijn carrière van 1971 tot 2019, op zee. Jan Klein heeft bijna 50 jaar ervaring, waarvan een periode als kapitein op onder andere een groot containerschip van 300 meter en 7700 containers vrachtmogelijkheid.

Door die lange ervaring heeft hij een ruime kennis van de ontwikkelingen die binnen de zeevaart hebben plaatsgevonden. De vraag wat er in die jaren veranderde, wordt de leidraad van zijn verhaal. Een serie geheel nieuwe foto’s van vroeger, genomen tijdens zijn vaartijd, roepen mooie herinneringen op.Ondersteund met filmpjes geeft het een inkijk van een werkveld dat voor velen onbekend is.

Ook wil hij tijdens deze lezing een wat diepere kijk geven op dingen die mis gingen, bijvoorbeeld de MSC Zoe, de Costa Concordia, en de gevaren op zee, aan de hand van enkele recente scheepsrampen.

Graag vooraf reserveren, bij Jan Talen, secretaris bij het Museum Staphorst via (0522) 462625, (06) 54935168 of jtalen@solcon.nl.

De entree is € 6,00, inclusief koffie/thee, de bijeenkomst start om 19.30 uur.