AutoMaatje brengt buurtgenoten samen

Staphorst - In januari start in de gemeente Staphorst het ANWB AutoMaatje project. Stichting Welzijn Staphorst (SWS) is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen.

ANWB Automaatje houdt in dat plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen vervoeren. Dat zijn mensen uit Staphorst, IJhorst en Rouveen, die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Met ANWB AutoMaatje kunnen minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij vrienden.

ANWB AutoMaatje is een gezamenlijk project van de ANWB, Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en de gemeente Staphorst.

SWS is op dit moment op zoek naar chauffeurs en rittenplanners. De vrijwillige rittenplanners beantwoorden een ochtend of aantal ochtenden per week vanuit het Dienstencentrum in Staphorst de telefoon van ANWB Automaatje en plannen de ritten in via en gemakkelijk systeem van op de computer.

Vrijwillige chauffeurs gaan met een eigen auto, tegen een kleine kilometervergoeding, minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Als chauffeur van ANWB Automaatje Staphorst rijd je iemand naar de plaats van bestemming. Het zijn veel kleine ritjes binnen Staphorst, IJhorst en Rouveen, zoals bijvoorbeeld naar de tandarts, de dokter of de supermarkt. Af en toe is er een ritje buiten Staphorst. Door een 'simpel' ritje kunnen de deelnemers weer zelfstandig deelnemen in de maatschappij en meer uit huis komen. Als chauffeur maak je voor hen echt een verschil.

Het is zeer flexibel vrijwilligerswerk, waarbij de vrijwilliger voorkeur van beschikbaarheid kan aangeven en iedere week zelf kan beslissen hoe vaak en wanneer hij/zij iets wil/kan betekenen.

Wie interesse heeft in dit flexibele, dankbare vrijwilligerswerk, kan kijken op www.sws-staphorst.nl of contact opnemen met SWS: info@sws-staphorst.nl of (0522) 465143.

Ook deelnemers die gebruik willen maken van ANWB AutoMaatje Staphorst kunnen zich alvast aanmelden. Desgewenst worden belangstellenden vooraf thuis bezocht en krijgen ze persoonlijke uitleg over ANWB AutoMaatje.