Het is weer tijd voor de Streekgerechtendag

Staphorst - Bij Museum Staphorst wordt woensdag 23 oktober de jaarlijkse Streekgerechtendag gehouden. Benieuwd hoe proemenkreuze, broene bonen, pegeste, snert en stip smaken? Deze gerechten zoals die in de herfst en winterperiode werden gemaakt, zijn deze dag te proeven. De pannenkoeken, kniepertjes en de boerenjongens zijn ook van de partij.

Vanaf 10 uur zijn bezoekers welkom en de proeverij duurt tot ongeveer 16.00 uur. Wie rond 12.00 uur altijd wat kwam halen voor het middageten, kan dit nu rond 15.00 uur doen. Dan wordt het even ‘s avonds warm eten. Dit tijdstip is vanwege de drukte gewijzigd.

De Streekgerechtendag is een mooie combinatie met een bezoek aan het museum. Hier is het afgelopen jaar de expositieruimte beneden wat veranderd. Er is een nieuwe ruimte waar het werk van de zilversmid Drost wordt getoond en de stoffenwinkel is er naast geplaatst. De tijdelijke expositie ‘Kraomtied’ van geboorte tot doop en de houtbewerking zijn nog tot het eind van dit jaar te bezichtigen.

Ook zijn er op het terrein kraampjes met andere streekproducten, zoals stipwerkkaarten, lappen stof, knopen en nog een variatie aan andere materialen uit de streek die gekocht kunnen worden. Het Staphorster Stipwerk geeft een mooi beeld van de kunst van het stippen en de creatieve ontwikkelingen die door de jaren heen te zien zijn.

Entreeprijs is 5 euro.