Derde winterverhalentocht met spannende lokale oorlogsverhalen

Rouveen - In Rouveen vindt vrijdagavond 15 november de derde winterverhalentocht plaats. Ieder jaar houdt stichting Onder de Boompies zo’n winterverhalentocht waarbij wandelaars op sfeervolle locaties aansprekende verhalen krijgen verteld. Vorig jaar was de tocht in oud-Staphorst.

Thema van de wandeltocht is ‘oorlog en bevrijding’, omdat volgend jaar de bevrijding 75 jaar geleden plaatsvond. Eén van de vertellers is verbonden aan het Nationaal Militair Museum en gaat in op de Canadese bevrijders van Staphorst. Daarnaast wordt door een deskundige het verhaal verteld van het Staphorster verzet dat in 1944 bij het staatsbos in confrontatie komt met de SS’er Olivier Schatte. In de line-up dit jaar natuurlijk ook weer aanstekelijke vertellers uit Rouveen en Staphorst zelf.

Dit jaar is start- en eindpunt d’ Olde Skoele in Rouveen waar piraat Eddy de Haan na afloop (na)oorlogse plaatjes vanaf een ouderwetse pickup zal draaien. Muziek als ‘Wie is Loesje’, ‘Trees heeft een Canadees’, ‘We’ll meet again’, ‘It’s a long way to Tipperary’ en ‘Lili Marleen’. Maar natuurlijk ook iets meer recente Hollandse platen van vinyl. Bovendien wordt filmmateriaal getoond uit de oorlogs- en bevrijdingsperiode in Overijssel.

De tocht is ongeveer 4 kilometer, onderweg is er chocolademelk of glühwein. Er kunnen maximaal 100 wandelaars deelnemen. De kosten zijn 10 euro per persoon, inclusief enkele consumpties. Opgave via: info@souslesarbres.nl Deelnemers ontvangen per e-mail nadere informatie.

Stichting Onder de Boompies -bestaande uit vrijwilligers- zet zich in voor de verbeelding van de streekcultuur van Overijssel. Zo is onder andere de digitale expositie Staphorst in Beeld tot stand gekomen, maar ook films, tuinconcerten en verhalentochten in heel Overijssel.