WTC zoekt helpers voor onderhoud MTB-route

Staphorst - De grote onderhoudsmorgen van de MTB-route in het Staphorster bos staat zaterdag 26 oktober weer op het programma. Gebleken is dat velen uit de ruime regio Staphorst regelmatig een rondje op de mooie route maken. De route wordt ook regelmatig onderhouden door mannen van de WTC Staphorst Rouveen en vele andere vrijwilligers, maar eenmaal per jaar wordt er een grote onderhoudsmorgen gepland om de route winterklaar te maken.

Op deze morgen worden de puntjes op de i gezet, de watergaten worden hersteld, remgaten gerepareerd en uitgereden bochten worden weer strak gemaakt. Door de houtoogst ontstaat er nog wel eens schade aan de route en ook blijken soms aanpassingen in de route nodig als blijkt dat er conflictsituaties met medegebruikers kunnen ontstaan. Gelukkig kan de vereniging elk jaar op veel hulp rekenen, zodat de route tegen geringe kosten in stand kan blijven. Ook dit jaar wordt op veel hulp gerekend. ‘Op de route fietsen is ook helpen bij onderhoud is onze gedachte!’, aldus de club.

De ontvangst is om 8.00 uur en om 12.00 uur wordt de onderhoudsmorgen afgesloten met een lunch. WTC Staphorst-Rouveen zorgt vooraf voor de indeling van de groepen en voor materialen en de catering.

Aanmelden kan via MTBroute@wtcstaphorst-rouveen.nl. Meer informatie: Gerard Knol (06) 30161592.