Samenzó opent nieuwe doorloopvolière op open dag

Staphorst - Samenzó van St. Adullam gehandicaptenzorg in Staphorst heeft woensdag 23 oktober haar open dag. Van 10.00 tot 16.00 is er gratis toegang, met het jaarthema Parkieten en papegaaien.

Mensen met hun specifieke gaven, die zij op Samenzó ontplooien, vertellen over hun activiteiten aan kinderen en volwassenen die op bezoek komen. Alle activiteiten zijn 50 cent. Bezoekers kunnen zich vermaken met pony-karren, een speurtocht en er zijn activiteiten op creatief vlak. Bij het terras zijn broodjes, een warme hap en drinken te koop.

Doorloopvolière

De deelnemers en vrijwilligers hebben heel hard gewerkt aan de nieuwe doorloopvolière ‘Terra Australis’ op Samenzó. Deze wordt geopend op woensdag 23 oktober om 11.30 door de wethouder Lucas Mulder.

De belangrijkste doelstelling bij de opbouw van Samenzó, officieel geopend in 2010 door HKH prinses Annette, is integratie en ontmoeting. Vanaf 13.00 is Terra Australis toegankelijk voor het publiek. In de volière zal een grote groep groene Australische grasparkieten rond gaan vliegen. Het gewone Grasparkietje is in Australië een uniek vogeltje. Dat wil Samenzó laten zien. Ook zijn de Wallaby’s en de Hoenderganzen uit Australië daarbij te bewonderen. Iedereen welkom op de open dag van Samenzó! Informatie: www.kinderboerderijsamenzo.nl.