Dicky Heuckeroth heeft het ‘hoog in de bol...’

Waar een leuke actie wel niet toe kan leiden… naar een geweldige ballonvaart met heel mooi weer! Dicky Heuckeroth weet er alles van en schrijft er in zijn maandelijkse column over.

Tja, leuke dingetjes bedenken (actie’s), een beetje ludiek, het hoort er ook bij. Wie gaat er nou knippen in een luchtballon. Welke mafkees doet dat... nou ikke! We zaten hoog in de bol en ohohoh wat een lol!

De eerste keer ging de fair niet door in verband met slecht weer. We stonden trappelend te wachten wanneer we mail zouden krijgen wanneer we wel de lucht in zouden gaan. Straks sta je weer te wachten met een drup aan de neus. Nee hoor, deze keer gingen we wel, 20 september was de avond.

De prijswinnares (Hennie Mulder) kon niet wachten. Volgens mij stond ze ‘s morgens al bij de ijsbaan. Mijn zoon ging ook mee, wel onder de voorwaarde dat hij zou filmen, even live op Facebook dat ik aan het knippen was. Nou, dat scheelde ook niks. Hij belde mij: ‘Pap, we hebben pech met de auto.’ Zul je altijd zien. De piloot van de ballon en onze andere passagier (Hilda Mussche-Kooiker) wilden nog wel even wachten, gelukkig was hij op tijd. Weer mazzel.

En op grote hoogte haalde ik mijn knipspullen tevoorschijn. Geweldig mooie ervaring. Wel gevaarlijk hoor, zo’n schaar in een ballon. Tijdens het knippen genoten we van het uitzicht over Staphorst, Hasselt, Zwartsluis… en al filmend hebben een fiks aantal mensen met ons meegekeken. Heb je last van hoogtevrees (Rolf Tempelman)? In een Ballon niet, dus volgend jaar een idee?

We waren wat aan het grappen over de landing, dat dat best wel hard kon gaan en dat dit niet altijd plezierig is. De spanning steeg daardoor wel een beetje, uiteindelijk werd het wat donkerder en we zetten de landing in. Die was inderdaad wat harder, op de zijkant sleurden we nog wat door een weiland en de koeienvlaaien in Mastenbroek.. Dikke skik voor Dikkie en mij. Voor ons was de landing aardig zacht. Wij lagen gewoon bovenop de dames, we konden geen kant op!

Volgend jaar wil ik dit weer doen. Volgens mij staat er nog geen record in het Guinness Book of Records voor het haar knippen in een luchtballon. Dat zou leuk zijn toch?!

We blijven voor nu nog maar even met de beide beentjes op de grond en dan hebben we het over een jaar weer ‘hoog in de bol’.

Dicky Heuckeroth schrijft maandelijks een column in De Staphorster.