Rookworsten Keurslager Bergerslag zijn goud waard waard

Staphorst - Dat rookworst maken een echt slagersambacht is, heeft Keurslager Bergerslag bewezen. Maar liefst 3 soorten rookworst zijn tijdens de landelijke rookworstwedstrijd ‘Arnhem Rookworststad’, met goud bekroond, 2 mooie bekers gingen mee terug naar Staphorst.

Deskundige keurmeesters keurden de rookworst op diverse punten en concludeerden dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager Bergerslag van hoge kwaliteit is. Het team, met name de worstmakers, van keurslager Bergerslag zijn bijzonder trots op deze bekroning: „Om kwaliteit te garanderen, laten we onze rookworsten door een onafhankelijke jury keuren. We maken onze rookworsten met grote zorg: van het kruiden, het selecteren van het beste vlees, tot het roken in onze rookkasten”, aldus worstmaker Frits.

De keurmeesters hebben onder andere gekeken hoe de rookworst gevuld is en of de typische rooksmaak in voldoende mate aanwezig is. De rookworst van Keurslager Bergerslag heeft de perfecte rookworstsmaak en bite en is daarom ‘goud’ waard. Voor deze keuring had men 3 soorten ingestuurd, nl fijne rookworst, kaasrookworst en (vanuit de bakkerij) de Herfst-focaccia met rookworst, welke dus alle drie bekroond zijn met goud. Een perfecte ambachtelijke Keurslager rookworst!

Eerlijk vlees

Bij keurslager Bergerslag wordt alleen gewerkt met eerlijk/diervriendelijk verkregen vlees, afkomstig van het wroetvarken hier uit de streek. Ook tijdens de productie worden er zo min mogelijk toevoegingen gebruikt om een heerlijk en eerlijk product te krijgen. Zo zijn alle rookworsten vrij van gluten en smaakversterkers. Ook is het zoutgehalte met 40 procent gereduceerd.

Om de klanten te laten delen in de feestvreugde, zijn de rookworsten deze week extra voordelig geprijsd! Op deze manier kan iedereen zelf ontdekken waarom de ambachtelijke rookworst van de vakman zo ontzettend lekker is en met recht met goud is bekroond.