‘All-electric’-bijeenkomst van Kenniscentrum bij Brink Climate Systems

Staphorst - Brink Climate Systems verzorgde afgelopen donderdagavond 28 november een avond voor het Kenniscentrum over de nieuwste ontwikkeling: ‘all-electric’. Een avond voor installateurs en branche-gerelateerde bedrijven die uitgebreid uitleg kregen over de werking van balansventilatie en specifieke toepassingen hiervan in bestaande bouw.

Na een rondleiding langs het gestructureerde productieproces van Brink Climate Systems informeerde een tweetal sprekers de bezoekers over de nieuwste ontwikkeling van Brink Climate Systems voor de bestaande bouw: de Brink Mixfan. Een unieke toepassing zonder toevoerkanalen. Daarnaast werden aspecten als een bevochtigingsmodule voor WTW-installaties toegelicht, werd uitleg gegeven over materiaalkeuzes en werking van de wisselaars, maar ook een update over het aansturen van WTW-installaties met je smartphone.

Na het stamppottenbuffet, werd het verhaal compleet en informeerde Flamco de bezoekers over de FlexTherm Eco. Een uniek thermisch laadstation, die door middel van zout een unieke opslag is voor warmte. Op die wijze kan elektriciteit van bijvoorbeeld PV-installaties worden omgezet in warmte, voor tapwaterinstallaties, de enige benodigde aansluiting is 220V.

In combinatie met de Brink Flair is een all-electric concept neer te zetten in bestaande bouw. Klaar voor de toekomst. Elke installateur is verplicht zich te laten informeren over duurzame ontwikkelingen. Het Kenniscentrum van KOVO is hier bij uitstek een slimme en onafhankelijke route voor. Daarnaast is er tijdens de bijeenkomsten tijd om samen met collega-ondernemers ervaringen uit te wisselen. Het Kenniscentrum.expert informeert installateurs, biedt opleidingsmogelijkheden en organiseert interessante lezingen.

Wie als installateur op de hoogte wil worden gehouden, kan zich aanmelden op www.kenniscentrum.expert.