Terra Meppel MBO houdt open dagen

Meppel - Rondkijken, sfeer proeven, vragen stellen en kennismaken met docenten en studenten; dit kan allemaal op de Open Dagen van Terra Meppel MBO. Op donderdag 23 en vrijdag 24 januari opent Terra Meppel MBO haar deuren voor scholieren die een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding.

Terra biedt verschillende mbo-opleidingen. Er is keuze uit verschillende richtingen op diverse niveaus. Elke richting biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Bij Terra Meppel MBO worden de richtingen Natuur & Recreatie, Hovenier, Cultuurtechniek & Waterbeheer, Dierverzorging, Paraveterinair, Hippische opleidingen, Veehouderij, Akkerbouw, Loonwerk, Bloem, Groen & Styling en Entreeopleidingen. Tijdens de Open Dagen krijgen scholieren een goede indruk van de verschillende opleidingen. Leerlingen kunnen tijdens de Open Dagen onder andere oefenen met de graafsimulator en het vliegen met drones. Ook wordt er informatie gegeven over de mogelijkheden van buitenlandse stages.

Regioleren

Naast theorie speelt de praktijk een grote rol bij Terra. Hierbij wordt samengewerkt met verschillende bedrijven in de regio. Er wordt gewerkt met het onderwijsconcept Regioleren; studenten werken aan opdrachten van externe opdrachtgevers in de regio. Daarnaast heeft Terra een aantal praktijklocaties waar studenten les krijgen van vakexperts, waaronder melkveebedrijven. De theorie wordt praktisch toegepast op de boerderij; tussen de koeien én aan de keukentafel. Hierdoor sluit de theorie en de praktijk op elkaar aan en leren studenten, ondernemers en docenten met én van elkaar.

Terra Meppel MBO houdt open dagen op donderdag 23 januari en vrijdag 24 januari van 18.00 tot 21.00 uur aan de Werkhorst 56 in Meppel.