Kaasmeester Gerrit Bolks krijgt ‘eigen kaas’

Rouveen - Rouveen Kaasspecialiteiten en De Veldschuur in Rouveen hebben kaasmeester Gerrit Bolks verrast. Uit handen van Henry Visscher ontving Gerrit een ‘eigen kaas’. Een symbolische mijlpaal voor 12 jaar kennisoverdracht aan 5.000 leerlingen. Die kennisoverdracht doet hij op zijn eigen enthousiaste en betrokken wijze en ieder kind gaat na afloop met een zelfgemaakt kaasje in de pekel naar huis.

Het centrum voor natuur, cultuur en historie De Veldschuur in Rouveen krijgt sinds 2008 regelmatig schoolklassen over de vloer die kaas maken onder leiding van Gerrit Bolks (78). Gerrit, kaasmaker in hart en nieren, verbond zich als vrijwilliger aan De Veldschuur om de jeugd les te geven over dit bijzondere vak. Sinds vorig jaar wordt dit project ondersteund door Rouveen Kaasspecialiteiten. Zij hebben als doel alle kinderen van de gemeente Staphorst één keer in hun basisschoolcarrière kaas te laten maken.

Nog 5.000 erbij?

Als het aan Gerrit ligt wel: „Zeker, nog meer dan 5.000”, grapt Bolks. Maar dat is vanaf nu niet meer alleen afhankelijk van Bolks of de andere vrijwilligers. De kaasspecialisten van Rouveen Kaasspecialiteiten gaan zich ook inzetten om hun kennis en passie over te brengen op de jongeren tijdens de lessen kaasmaken.