Nestor Freek Koelma huldigt schietkampioenen

Nieuwleusen - Schietsport Vereniging Nieuwleusen heeft tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering, maandag 6 januari, de clubkampioenen gehuldigd. De huldiging werd gedaan door Freek Koelma, een van de oudste actieve leden die na een periode van ruim 62 jaar te hebben geschoten zijn geweer aan de wilgen hangt.

Freek Koelma was voor vele leden een nestor in het Luchtgeweer schieten. In de jaren ’60 is hij meermalen Nederlands kampioen geweest en hij heeft deelgenomen aan Europese kampioenschappen, waar hij ook diverse goede resultaten heeft bereikt. Mede door de afnemende gezondheid van zijn vrouw was het schieten niet meer te combineren. Menig lid heeft ondersteuning van hem gehad in de schietloopbaan en is hem daarvoor nog steeds zeer erkentelijk.

Na een kort woord heeft hij de volgende kampioenen gehuldigd: Kampioen LG-C-klasse: H. Wildemann met 304,53 punten, B-klasse: E. Brinkman met 340,86 punten, A-klasse: M. Blok met 369,91 punten, LP-Opgelegd: T. Barneveld met 353,44 punten, LP-A-klasse: J.G. Bijker met 344 punten, H-klasse: K. Vonder met 354 punten. Albert Meijer trofee: T. Barneveld met 8,84 pluspunten. Ben Mulder 50+ trofee : T. Barneveld (5,0 pluspunten). Kruisboog: J. Bijker met 93,35 punten.

Deze goede scores zijn mede te danken aan de aandacht van enkele seniorschutters die de diverse (jeugd)schutters ondersteunde met tips en trucs. Verder kon de wedstrijdsecretaris melden dat de inschrijving voor het recreatietoernooi weer is geopend. Aanmelden kan via het formulier op www.schietsportnieuwleusen.nl. Ook het kruisboogschieten wordt dit jaar weer in competitieverband voortgezet. Iedereen die eens vrijblijvend wil meeschieten, is op maandagavonden om 19.30 uur welkom.