Kaatje, Lindenhof en Groene Lantaarn behouden hun sterren

Regio - De eigenaren van de sterrenrestaurants in de regio konden maandagmorgen opgelucht ademhalen. Geen van de Overijsselse restaurants in Blokzijl, Giethoorn en Staphorst raakte een ster kwijt. Helaas kreeg ook niemand er een ster bij.

Kaatje bij de sluis kan het Michelinsterarrangement blijven aanbieden. Dit 9-gangen amusefestijn inclusief overnachting en ontbijt is inmiddels door 687 reizigers van vakantieaanbieder Kras beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 punten. Kaatje heeft één ster.

Ook restaurant De Loohoeve in Schoonloo behoudt de eerste ster. Het Drentse restaurant ontving in december 2018 voor het eerst een ster. 

De Lindenhof van chef Martin Kruithof in Giethoorn blijft met twee sterren vermeld in de nieuwe Michelingids. 

De verhuizing van De Groene Lantaarn van Zuidwolde naar Staphorst heeft geen invloed gehad op het aantal sterren. De jury van de culinaire gids vertrouwen Cindy Borger & Jarno Eggen op hun nieuwe locatie wederom twee sterren toe. 

Ook bij het Zwolse restaurant De Librije veranderde het aantal sterren niet. Jonnie en Thérèse Boer blijven aan de top van Nederland staan met drie sterren. 

(tekst gaat verder onder de video)

https://www.nu.nl/262512/video/een-kijkje-in-de-keuken-van-driesterrenrestaurant-de-librije.html?jwsource=cl

Sterenregen 2020

De Strandlodge in Winterswijk verliest haar ster, evenals Bridges in Amsterdam. Verder is de notering vervallen voor Kasteel Heemstede, Bloks, La Trinite. Ook Beluga staat niet meer genoteerd in de gids met twee sterren. De Leest (drie sterren) valt door sluiting af.

De stand voor 2020:

111 sterrenrestaurants
Per saldo eentje meer dan vorig jaar.
2 restaurants met drie sterren
17 restaurants met twee sterren
92  restaurants, waarvan 8 nieuwe

133 Bib Gourmand restaurants, waarvan 17 nieuwe. 

Bekijk hier de lijst met sterrenrestaurants: https://www.missethoreca.nl/restaurant/artikel/2020/01/totale-overzicht-michelinsterren-2020-101330325